Isnin, 19 September 2016

Bebas cuti sakit sepanjang 2015 hoyehhhh alhamdulilah!

1.Salam gang hahaha lama betoi aku balik kampong raya Haji tahun ni hahahaha lebih 1 minggu wooo..kalau da balik kampong semua bab2 keje dan blog ni semua x peduli dah hahaha betul2 menikmati percutian kampong pehhhh aman sentosa kah kah kah..
 
2.Bila bercuti lama dan lama juga tak buka blog maka bila nak buka blog takut dan ngeri jadinya bahahahaha..biasanya kalau lama tak buka blog kompem beratusla pertanyaan dari kawan2 yang dok bertanya pasal tuntutan perkeso..Inshaallah akan di jawab satu persatu..maafla lambat nak reply cuti wooooo hahaha..
 
3.Alhamdulilah syukur banyak2 bila naik kerja hari ni dapat pulak surat penghargaan dari Jabatan hahaha sebab kerja tahun lepas tak pernah ambil MC kikiki Cuti sakit geng hahaha Alhamdulilah perkeso begitu menghargai para kakitangannya thanks perkeso hehehe..dapat la sijil simpinan premium BSN alhamdulilah..pun begitu tiap2 tahun meman aku jaga bab mc/cuti sakit ni bukan apa kalau ambik cuti sakit bermakna rosak perancangan kerja aku..segala temujanji dengan para penuntut faedah perkeso..lagipun kes2 mereka perlu didahulukan..makanya biasanya jika aku demam sekalipun tetap nak pi kerja untuk uruskan tuntutan2 yang belum selesai...mmm bukan mudah geng..apa pun thanks perkeso hehehedapat penghargaan begini pun Alhamdulilah

10 ulasan:

  1. Assalam bro
    Perkeso kira elaun sebagai pendapatan..ada ke elaun yg terkecuali daripada pendapatan ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam bro hehehe elaun kebanyakkan nya adalah PENDAPATAN bro..tak kiralah elaun kehadiran ke elauan kerajinan ka elaun kritikal ka bla bla bla hehehe...ia ditakrifkan sebagai GAJI cuma yang tidak di takrifkans ebagai gaji macam milage,claim minyak bla bla bla bonus bla bla bla hehehe hang pi opis socso la bro ada senarainya kakakakakakkakaka

      Padam
  2. Salam Tuan,

    Saya ada pertanyaan mengenai keputusan Jemaah Doktor untuk Tuntutan Khidmat. Boleh saya pm tuan? Terima kasih.

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam boleh tuan :) just pandangan peribdi saya sahaja

      Padam
  3. salam..tuan sy ada soalan ttg claim socso..kalau kita kemalangan lps tu retak hujung jari ibu tgn..dpt mc 21 hri..tp lps tu skrg ni jari ibu msih xblh nk bengkok mcm biasa blh claim cacat kekal x..kalau blh nk buat mcm mana..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam geng hehehe jatuh moto ka geng semoga cepat sembuh bro..
      1.Kalau bengkok maknanya cacat kekal tu bro hehehe nasihat saya segera buat tuntutan HUK@cacat kekal bro..Inshallah ada rezeki dapat 1% pun jadilahhh hehehe

      Jangan dok tunggu lama2 plak geng

      Padam
  4. Salam...saya ada penyakit kronik pulmonary fibrosis dan sekarang dlm cuti sakit prolong illness selama setahun 6 bulan. Boleh ke saya tuntut dr perkeso utk mc saya? Terima kasih

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam puan nurul..rul harap cepat pulih!!!berkenaan dengan cuti sakit untuk penyakit tu ianya kena lihat ada kaitan dengan pekerjaan atau tidak!jika penyakit puan tu wujud disebabkan kerja maka puan boleh mohon tuntutan penyakit khidmat,dan jika penyakit itu tiada kaitan pun dengan kerja puan,maka nasihats aya cubalah mohon pencen Ilat.

      wasalam

      Padam
    2. Terima kasih..

      Padam