Ahad, 18 Mac 2012

Bawa anak2 lepak@Holiday Villa Cherating

1.Sebelum cuti sekolah bermula aku bantai pulun kerja habis habisan so tak sempat plak aku nak jenguk aku nyer blog ni hehehe..lagi pun balik kampung 1 minggu tuuuu..1 minggu sememangnya percutian agak panjang buat aku...sebabnya aku bukan cikgu kalau cikgu setakat 1 minggu biasa sangat dah ehhh hehehe..depa punyer cuti bulan 12 laghi panjang ehhh :)

                                 Sara@umah atoknye :)

                                 @pasar tani meranti..pasir mas kelate

                                 Er er gelap la plak@pengkalan Chepa
                               
                                bestla depa pi Kundasang sabah

2.Dek kerna wife aku pun cikgu jugak maka aku terpaksa joiin dia nyer cuti la..lau tak ikut cuti sekolah bila masa lagi aku nak balik kampung...hehehe sebut pasal sekolah terkenang plak sekolah lama aku..sekolah tempat aku mula2 belajar a,b,c


3.Balik kampung seminggu kira puas la jugak..alang2 dah balik kampung aku pi bercuti sekali la..kali ni aku pi ke Holiday Villa cherating kat kuantan pahang..ni kali ketiga aku pergi kat Holiday Villa Cherating..kali terakhir aku pi sana agak2 dalam 2 tahun lepas kot..agak lama jugakla.



4.Tak tahu napela aku nyer keluarga satu kepala dalam bab2 percutian ni...sebut je cuti kompem pi la melepak kat mana2...kalau bukan pantai kompem kolam hehehe...hm mungkin nak rest bersama anak2..bab duit kita fikir kemudian..selagi ada nyawa...selagi ada tenaga selagi ada kesempatan aku tak lokek bawa anak2 jalan...dalam negara je lah..kakakaka kalau nak luar negara pi golok boleh la hahahaha..masuk kat cherating aku tercari cari arah kiblat..dulu depa letak kat atas syiling kan kan lani ni setelah puas aku cari last2 terjumpa dalam laci adehhh senggal betul la depa ni kekeke..

                                          penunjuk arah kiblat dalam laci


5.Macam dulu jugak kat Holiday Villa Cherating pahang ni tak de perubahan sangat..jika dulu time aku pi sana Ombak kuat langsung tak leh mandi laut..la ni time aku pi semalam Ombak ok plak dan leh mandi...

                              marah camera man la plak ..siap bagi warning terrr




6.Namun anak2 aku tak suka pantai..depa lebih suka kolam kat cherating tu so depa bantai mandi kat situ la berjam jam!












7.Ops..aku Chek in kat Holiday Villa dah agak lewat hehehe dalam jam 4 petang baru chek in itu pun bukan salah aku pun salah depa bilik mcm penuh hehehe terlampau ramai orang beb..pada mulanya aku seperti biasa tempah Garden Villa hehehe sebab Garden villa murah sikit dan agak cantik ooooo betul2 tepi kolam...tapi dek penuh entah macam mana la depa ni tempah awal pun leh penuh adehhh...so depa dengan rela hati terpaksa beri Bilik Istana Wing..ala dekat2 bilik Honeymoon suite la..bilik Ok la lebih besar dari Garden Villa yang biasa aku pernah duduk..

                                 Ni Garden Villa yang aku duduk dulu

                            Ni bilik yang baru semalam aku menginap..tak tahu name pe




                                 tak berapa jauh dari kolam


8.Brek pes kat sini pagi aku bantai nasi dagang..Restoran depa masih macam dulu tak dak perubahan langsung adeiiii masih kat tepi pantai tapi sentuhan,gubahan tetap sama..hm hm mcm tak dak kesegaranlah depa ni :)



                               bestkan restoran holiday villa tepi pantai



                                 hehehe pandangan dari jauh..


                              huh si kecik ni komplen pe la kat mama dia nih

9.Ok la sebenarnya aku baru sampai ni nak rest dulu lah..nanti aku bagi tips2 lain plak lau nak pi Cherating hehehe..makanan kat sini malal beb hahahahaha..yang tu hangpa kena percaya kakaka


                                 penaja rancangan kakakaka

                                 ini blok honeymoon oooooo

                                 hehehe.apa salahnya sesekali kekeke

                              ni hah bilik aku hehehe..honeymoon gak la bekali kakaka

6 ulasan:

  1. amboi penaja rncngan tuuuuu....
    g honeymoon sokmo!


    nk sgt tngok gmba2 kundasang

    BalasPadam
  2. hehehe SSL nak join bagitahu la

    BalasPadam
  3. thaks for holiday villa summary...saya saja google, dah book baru tgk respond orang...ok lah...bleh bg 4 bintang kan.

    BalasPadam