Ahad, 12 Februari 2017

Laporan Perubatan Bukan Perkeso Keluarkan..Pi beli kat Hospital

1.Salam dan Selamat Malam geng..harap hangpa semua sihat hendaknya..hehe malam ni aku nak habaq sikit bab2 berkenaan Laporan Perubatan hehehe..ada yang dok salahkan pihak Perkeso bab2 Laporan perubatan ni..tak banyak tapi ada la dok duk bla bla bla entah apa2 dah lapor plak kat media bla bla lapor benda karut hahahaha bila lapur yang karut banyak fakta lari dan terpesong jauh pening la nak tepis wakakakaka..macam2 hahahaha..
2.Mai nak habaq dan berkongsi ilmu sikit kikiki..Laporan Perubatan sama sekali TIDAK dikeluarkan oleh pihak Perkeso,tolong faham tuuu..adalah sesat dan menyesatkan mengatakan dan mendakwa Laporan perubatan dikeluarkan oleh pihak Perkeso, hahaha dengan bahasa mudahnya Perkeso sama sekali tidak pernah dan tidak dalam apa2 keadaan mengeluarkan Laporan Perubatan si Pemohon tuntutan Perkeso hahaha..aku pun pening laporan akhbar sehari dua lepas kah kah kah seolah oleh Perkeso yang keluarkan laporan perubatan!ikikiki pelik2..kot nye pun nak buat cerita biaq logic sikit kikiki..
3.Laporan Perubatan hanya BOLEH dikeluarkan Oleh mana2 Hospital/Klinik yang merawat pesakit itu sahaja..itu faktanya! Namun amat malang mengatakan pihak perkeso yang mengeluarkan Laporan Perubatan hahaha..macam ni..kalau hangpa kemalangan katala dalam perjalanan nak ke tempat kerja bla bla bla selepas kemalangan off coz la dapatkan rawatan katala hangpa dapatkan rawatan di Hospital Kajang..bla bla bla patah kaki dapat cuti sakit 3 bulan bla bla bla majikan lapor kat Perekso dan perkeso siasat lalu bila disahkan bencana kerja maka pihak perkeso akan membayar cuti sakit (MC) tersebut bla bla bla bila habis bayar cuti sakit/MC dan hangpa pun dah pulih jadi tengok2 kaki yang patah tu bengkok jadi nak pulak tuntut/claim Hilang upaya Kekal (Cacat Kekal)Masa ni lah Laporan Perubatan di perlukan..Geng Laporan Perubatan ni bukan beli kat Perkeso wahaiiiiii kawan2 hahaha BORANG aje yang ambil kat Perkeso/ambik kat internet pun boleh..borang pun FREE yang kena bayar Laporan Perubatan!!!dan bayar pun bukan bayar kat PERKESO tapi BAYAR kat Hospital hahahaha sebab nya laporan perubatan Hospital yang keluarkan bukan pihak PERKESO kah kah kah jangan duk pening gak!!Katakan tadi Hangpa dapatkan rawatan masa kemalangan tadi di Hospital Kajang..Maka PERLU dapatkan Laporan perubatan di Hospital Kajang laaaaa kan senang..yang dok keliru tu pasai pa..sampai masuk paper bagai adehhh..hahaha dapatkan Laporan perubatan/Beli Laporan Perubatan di HOSPITAL yang merawat hangpa!!!yang dok kata nak beli kat Perkeso pasai pa hahaha adehhh..
4.Penututnya ..sama sekali tidak benar JIKA ada yang mendakwa Laporan Perubatan dibeli di Perkeso hahaha..Perkeso tak dak jual dan tak dak keluarkan Laporan Perubatan hehehe..isunya mudah nak paham dan senang nak selesai tapi dok selesai cari wartawan inilah jadi pening wakakakakaka..aku pun pening bila masa pulak Perkeso keluar laporan Perubatan plak ni hahahahahaha..keluar Laporan Perubtan pun tidak Jual Laporan perubatan pun tidak..celah mana mai berita ni tak tahu laaaa

13 ulasan:

  1. Salam...tuan nak tanya sikit...macam sy 2/2/17 aritu...mase tengah bekerja kaki terkena gerinda...alaa yg potong besi tuh...sudah nya berjait laa 7 kali...dpat mc 3 hari sampai 4/2/17...sebab hari ahad cuti...sy cuti smpai 10/2/17...tapi sy cuma pergi dapatkan mc lg untuk 8/2/17 sampai 10/2/17....total mc 6 hari...tapi mc dah kire lompat tuh...yg jd masalah skrg majikan soh pergi claim socso...suruh settle sendiri pulak tu...layak kew nak minx socso ni...sebab mc dah melompat bukan 4 hari berturutan...kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam bro..Boleh aje bro tapi hampeh tul la majikan bro ni kah kah kah suh majikan baca komen saya ni bro hahahaha..TUGAS MAJIKAN uruskan tuntutan PERKESO ianya bukan tugas pekerja..jangan zalim dan berkira sangat kat pekerja..

      2.Bro boleh buat tuntutan dengan pihak perkeso la ni dengan mengunakan boring 34 kikiki senang aje bro tak susah :)

      Padam
    2. Salam tuan...majikan kate die bz keje banyak....hehehe.nih nak tanya...takat bencana time bekerja xde cacat pape xpyh nak buat laporan perubatan kan...pakai mc cukup je kot...bukan apa dah siap borang 34 tu...dah bg kat majikan...die ckp xlengkap plak...ade plak mulut2 sumbang yg ckp perkeso nak macam2 ..nak slip gaji laa..wat report sakit laa..kikiki padahal kita isi borang dah ikut ' senarai semak dokumen permohonan borang 34 '...

      Padam
    3. wasalam hahahahaha depa tak tahu apa tu bro KIM salam kat depa tu hahahaha luku sebiji baru tauuu

      Padam
  2. Tuan nanti jawab soalan sy...kikiki...blog budak bakong memang terbaik...

    BalasPadam
  3. Itu lah bro.. kadang2 saya pun rasa kelakar tengok situasi macam ni berlaku. Lain kali tanya, selidik dulu cara nak dapat kan laporan perubatan. Step2 dia. HUK tu boleh buat lepas dah settle HUS. Dah habis MC baru cerita pasal HUK.

    Kalau macam kes saya ni. Semua buat sendiri,bukan perkeso punya je... Insuran diri pun buat sendiri katanyaaaaa....

    Yelah, kalau ada yang tak kena. Tak ada la tak puas hati ke apa kan... Sebab sendiri buat kerja...
    Sekarang tunggu medical report dari doktor je. Tengok la berapa % dapat... dalam 1 ke 2 minggu siap la report tu... Siap je report terus hantar ke Perkeso... Kan senang.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulilah terbaik bro AM hahahaha tahniah bro wah mahir Nampak :)

      Padam
  4. Rasanya mmg dia ckp tunggu laporan perubatan tu keluar..mungkin dari pihak hospital..tapi dia tak bgtau kat akhbar tu..betullah tu..takkan pergi perkeso kot nak laporan perubatan..hihi...mmg berbulan bulan..saya dah lali dengan laporan yang berbulan bulan dan kena ammend lagi sebab laporan doktor tak sama dengan apa yang socso nak...lepas tu kena tggu lagi...jadi,kena sabar, sebab mmg ramai..ikut nasib.tapi ending socso bayar je..kalau semua flow ok...alhmdulillah,semoga Allah mudahkan urusan kita semua dunia akhirat.

    BalasPadam
  5. assalam mintk pendapat..
    sya skit dah lama..cume sy xpergi hospital utk buay rwatan..bile skit da truk..
    pada bulan 8 2017 sya tlh pergi hospital swsta utk wt mri dan mntk pndpt doktor ortho.. yg ni sy gune duit sndri.adalah saya g fisio dua kli di swsta.dan jumpe doc ortho tiga kali sbb dah xda duit lgi nk jumpe.yela kos tggi kan swsta
    lps tu xlma sy pergi kerjaan dan dpt appointment utk jumpe doktor ortho.dan sruh sy p wt fisio dulu.. lps tu dua bln dtg blik utk jumpe doktor ortho..
    skit sy mmg xtrtanggung..sy keje kerani pengeluaran.. byk berjalan utk check brg..
    lupe nk bgtw sy cek mri skit slip disk L5S1
    tak lama tu hujung bln 9 saya telah jatuh ini kronologi kes sya
    smasa di tmpt kje sy buat kerja sprti biasa.pda pkul 11 sy tlh terjtuh trduduk di kwsan yg agk tggi sdikit,dan kaki sy terseliuh ... dan yidak boleh berdri tegak sperti biasa.. jtuh terduduk bucu simen yg agk tggi sdikit lbih kurg dua jengkal..ini sdikit sbyk effect skit dulu mkin kuat n krp dtg.. iaitu cramp n kjang di kaki
    1) sy tlh dtg ke hospital swsta tu blik ,dan doctor buat report bru kmlngn tu buat sy mkin truk mnekan saraf,dan buat medical report bru
    2) adakah pihak socso akn refer medical report lma, dan cri smpai akar umbi jika skit sy tidak berkenaan tmpt kje..
    3) company sy tnye soalan yg plik2 utk sya.. sbb sblom ni sy ckp byk kli jtuh..jtuh motor.jtuh blik air..jtuh bermcm jtuh .. lps kt tmpt kje,sy jtuh yg ni pling truk..xley bgun
    4) ada msaalah ke dgn socso sbb compny bgtw,phak socso xprnh mntk gmbr lakran kmlngan
    tmpt kerja,,
    5) skrg xtaw nk wt cmne.. compny bgtw trus trg.dan sy trus trg.. effect sma lps kmlngan tu sy ckp jtuh trus skit truk..adkah mnggangu socso utk bg kite claim sbgai bncana tmpt kerja,bkn ke socso berpndukan report baru
    6) adakah lps mc putus sy ingin trus mnta pencen ilat dri socso.. jika sy brhnti krja terlebih dhulu

    BalasPadam
    Balasan
    1. wasalam semoga cepat sembuh bro.
      1.Boleh buat tuntutan dnegan pihak perkeso tiada masalah!!!

      2.Harus berterus terang dan ceritakan perkara sebenar jangan dok sembunyi apa apa maklumat sebab kita boleh tahu dan amat senang nak tahu bab2 perubatan ni rekodnya boleh diperolehi!!!

      3.Nasihats aya hantars ahaja tuntutan dengan pihak PERKESO inshallah pihak perekso akan buat siasatan jangan risau bro selesai kan satu persatu supaya tak pening kepala..jangan dok cepat sangat nak buat ilat!!!ilat ni kompem tak dapat kalau slip disc bro..ilat ni sakit kronik senang cakap dok terlantar je bro hehehe biasa kanser,dialisis strok gila dan lain2 yang kronik aje dapat ilat ni..slip disc tak dak ilat bro.

      4.So nasihat saya teruskan buat tuntutan kemalangan jatuh tu lah!!

      hehe wasalam

      Padam
  6. Sya bekerja sbgai kerani Kaunter di sebuah bank. Buat operation ganglion tendon removal dan dpt mc selama 17 hari. Pnyakit itu mnurut doctor sb guna komputer sntiasa so kira penyakit khidmatlh...keje pn dh 21 thn. Layak ke claim socso? Cuma lampirkan dgn laporan perubatan shj ke? Thks

    BalasPadam
    Balasan
    1. Puan Zawati boleh buat tuntutan Penyakit Khidmat dengan pihak Perkeso caranya cukup mudah minta majikan isi borang 34 dan dilampirkan laporan perubatan untuk penyakit khidmat iaitu ganglion yang puan alami itu.

      2.Pada saya penyakit yang puan almi itu adalah sejenis penyakit khidmat yang biasa dialami oleh pekerja yang seringkali mengunakan computer dan ramai yang telah Berjaya membuat tuntutan dengan pihak Perkeso

      3.Apa pun ianya keputusan muktamad adalah dibawah bidang kuasa Jemaah Doktor Khas yang akan memeriksa dan membuat keputusan terhadap kes puan apabila kes ini dirujuk kepada mereka oleh pihak Perkeso hehe

      buat tuntutan puan!!!

      Padam