Isnin, 6 Disember 2010

persinggahan tetap kami ketika balik kampung Holiday Villa Cherating

1. Setelah seminggu berkelana di kampung yang tercinta aku dan wife serta 2 anak kita orang Nur Qaisara Humaira dan Nur Qaleesya Humaira mula menempuh perjalanan yang panjang untuk ke selatan..untuk aku sememangnya dah biasa dah,tapi depa ni hah tak drive tapi penat..belum apa2 dah tiduq dalam keta aiyaaa




2.lepas subuh dah tolak..kata je lepas subuh tapi mau kul 8 jugak.macam biasala aku sorang2 drive bilamana penat atau nak rehat macam biasa aku pasti memilih masjid yang terdekat.Hari tu aku lepak kat masjid kampung tok dor kat trengganu.dah banyak kali dah rest kat sini.



rest dan makan hehehe


3. Itulah istimewanya masjid, bukan saja tempat untuk beribadat, namun mutakhir ini banyak plak sindrom gatal tangan nak pi kunci pintu pagar masjid???agaknya depa ni gila meroyan ka apa..tok sah duk kuncila pagar masjid..bukan semua jemaah boleh tiba dalam waktu solat ja..lu guna otak la sikit jangan duk main nak tunjuk kuasa ja.pikiQ sama musafir yang sentiasa lalu lalang ni hah..nak cari anak muda yang singgah masjid la ni payah oooo lagi la payah lau hangpa duk kunci pintu masjid..adeiii akai tak dak sungguh! penat dah hilang aku teruskan perjalanan..


4. Macam biasa jika perjalanan ke selatan kami akan bermalam di kuantan antara tempat yang biasa kami bermalam kuantan tembeling resort tak pun kat Holiday villa Cherating. hari tu aku n pemeli masuk bermalam kat Holiday Villa Cherating jam 3.00 cek in hehehe..Holiday Villa ni harga dia leh tahan la jugak 1malam ada la rm260..



5.Makanan kat resort di kafe tepi pantainya sememangnya tak beh langsung...nak beh nak kena ke tanjung lumpur..tak la jauh. but aku suka suasana resort kat Holiday Villa ni sememangnya tenang dan leh rest cuukup2 sebelum meneruskan perjalanan..bagi wife tersayang dan anak2 rest depa penat tido dalam kereta hahahaha penat jugak tido tu. Nah tempat aku rest...




hm seronok sangat bila melihat wife  n anak2 dah santai..inilah selama ini yang ku mahu kan :)




depan chalet kami de kolam khas tau hahaha depan je :)



hehe sara merajuk nak mandi lagi..kali ke berapa entahla asyik nak ke kolam je eh mentang2 kolam depan bilik..




pujuk jap..bla bla bla dah 3 kali mandi bla bla sok mandi lagi bla bla hari hujan da mana leh mandi bla bla pening sara ne pujuk ka ne syarahan kakakakaka


rajuknya makin kronik dek kerana syarahan perdana mamanya kakakaka



hehe dah la pi masuk tiduq  la merajuk je sok kita mandi kolam lagi, dan akhirnya beliau zzzzz juga



tidoq jap bangun terus buli adiknya...


keesokannya kami bertolak dari holiday Villa cherating menghala ke selatan..hm ni kali ke tiga rasanya menginap disini..sebelum habis tahun ni rasanya nak pi melaka la plak kot hm hm tak pun desaru je la :)
ok cukup setakat ni catatan hidupkan hari ni.bye..i mis u so much la sayang..sayang sangat kat u kekeke..tu hah..kehadiranmu dan anak2 cukup bermakna buat diri ini..






6 ulasan:

  1. fuyoo...
    rm260... ke rm41
    hehehe

    BalasPadam
  2. kekeke yang xde subsidi sememangnya 260 :) bila nak berlatih ping pong ni???

    BalasPadam
  3. amboi, best giler nmpak....rupa sara dah lain sikit...smakin ayu

    pegi pntai dok? t.hjn ko?

    hmm...rm260 pernight tu mahal la t.mampu ambo

    BalasPadam
  4. hujan jap pagi..pantai ombak kuat x bleh nak mandi :)

    BalasPadam
  5. nati g skali nok...plan btul2...ececeh...org lain mesti ok je, kan...kami je yg slalu bmasalah

    BalasPadam
  6. haha boleh je jom set time!cuti sekolah :)

    BalasPadam