Rabu, 8 Jun 2011

cuti skoloh bekwoh make gulai den jale2

1.Dulu aku cuti tak menentu ikut rasa aku je nak cuti maka cutilah aku den xkira dah hahaha..rasa nak balik kampung maka tang tu jugak aku balik kampung den la wira cuti kakaka..hahaha hebat siot masa tu kakaka..la ni bilamana wife dah terikat dengan keje tepaksa tunggu cuti sekolah daa..takpelah janji dapat balik kampung...dan nak cuti la ni plak aku dah tak bleh lama-lama..jika cuti lama maka aku sengaja cari bala bencana yang mampu mengundang duka nestapa yang kronik la..penuhla kes aku kat w/basket..adeiii..time aku cuti pun member aku yang backup..maka duka nestapala ia kakaka :) thanks bro...but balik dari cuti buka SIKAP jenguk w/basket leh pengsan aku...pengsan bukan ala kadar, ni betul pengsan er er er er..my bos lau terbaca luahan hatiku jangan marah woooo :)

2.Musim cuti sekolah tak lengkapla lau tak dak kenduri kendara@bekwoh org kelate royak..macam biasala,balik cuti benar2 cuti 2 hari je kat kampung er er 2 hari basi kat perjalanan..:(, sebut juga pasal kenduri maka aku nak Ucap Tahniah buat kawan lama di USM penang si Fedtri TV3..kahwin plak dengan ore pasir mas jugak..welcome fedtri hehehe...gomo kelate gomo ..jangan duk tanguh2..terus kasi dapat baby broooo

3.Sebut pasal bekwoh ni di kelate lain sikit kot..sebelum aku balik cuti sempat aku gi makan gulai kenduri kat ex staff tempat aku keja..depa kenduri anak kahwin..yang lain xdak beda makanan sama,lauk lebih kurang hehehe yang berbeda pagi2 dah mula karoke dah hahaha..di kelate kenduri depa pasang nasyid dan mengaji Al-quran maka xdok la nak karoke pagi2 ni eh.....

4.Balik kampung kali ni kenyang makan nasi gulai bekwoh joh..kot2 mano sekali pun makan tengahari kompem lepas ditanggung beres hehehe makan tempat bekwoh..orang kata leh mabuk gulai wehh..mabuk gulai bekwoh takpo jangan mabuk nak bekwoh pasang satu lagi kakaka...ushah line dulu brooo..Apo Kaba abe salleh yaakob ..sedap demo abe leh weiii cayala brooo..

5.Penat makan gulai bekwoh 5hb aku mula tolok nak balik JB semula but mcm biasala dalam pejalanan aku singgah mana2 rumah rehat untuk hilangkan penat memandu..kali ni aku masuk Bukit Gambang resort jugak..rasanya ni kali kedua..juga time cuti sekolah.

6.Macam biasala pi masa cuti sekolah penuh dengan manusiala..cari parking je dah setengah jam da..ramai sungguh!!!but seronokla tengok anak2 aku hepi..tu yang penting..duit leh je cari..kat bukit gambang resort de bank ni je kakaka maka carila duit sini kakakaka

7.Bagi aku kerja tetap kerja..itu tak dinafikan but ada kalanya selagi ada kudrat dan ada rezeki dan dipanjangkan umur disitu juga terletaknya HAK anak dan isteri untuk beriadah...aku tak nak dikemudian hari jika.....aku terlambat untuk itu dan mereka tiada kenangan manis bersamaku...lantas hilangla ingatan akan diriku...


er er nak keta susah nak parking la kekeke aku naik ketapi api je lahhh


ne q gak


8.Er time cuti ni...bukit gambang memang penuh la weii..lain kali nak ne pilih time bukan cuti sekolah hahaha baru tenang aku :) Nak makan pun Q gak woooo dulu tak penah macam ni hahaha limpahan manusia ni...

9.Dulu aku bawa si Nur Qaisara Humaira & Nur Qaleesya Humaira time masa ni jugak but cuti sekolah yang singkatla maka time tu tak la orang ramai macam la ni..but dulu masuk 1 malam maka tak sempat nak bantai mandi puas2 hehehe..kali ni pi 2 malam puassss mandi la depa tu..depa ni agak2nya tidur dalam air pun takpe bekali termasukla dengan mama depa tu adeiii

stanby..kolam time :)

raksasa air sara humaira

bilamana raksasa air sara mengamuk kakakaka..beh beh budak sara ni

hmmm

hehe beh jadi budok2

mana pi la budak sara ni...

coco beach plak ehh

bawah pokok kelapa le...tempat lein dah penuh :)


dan akhirnya..terlena di pangkuan hehehe

er er tunjuk perasaan@mogok tak nak balik wakakakaka nak tiduq kolam ka apa


er er tidak habis disitu...petangnya depa gasak lagi..

takpa la...kasi la

budak2

yang penting depa hepiiiii

thanks abah :)

3 ulasan:

  1. jom jale KL plak ;D hahaha ore KL pun tde ms nk mkn angin

    BalasPadam