Jumaat, 24 Jun 2011

JOM SERBU PESTA BUKU KLUANG KALI KE 2


1.Sebelum ke masjid untuk solat jumaat sempat aku merayau-rayau ke Dewan Jubli Intan Kluang,hehe bab merayau jalan2 cari pasal kalau secara rasminya kompem de majikan ne kompau hahaha..but ni agenda yang dirancang.Masa masih panjang so aku pi merayau kat Dewan Jubli Intan sat..saja je nak tengok2 Pameran/Pesta Buku Kluang,pesta buku ni bermula 24hb sampaila 26hb bulan ni la weiii.Ni adalah kali kedua diadakan.tempat masih sama seperti penganjuran kali pertama dulu.Aku bab2 pesta buku aku cukup minat!hangpa tak minat hang punyer pasal..aku sorang2 leh ronda punyer no hal!

lebih elok jika bebudak sekolah datang..time aku pi ada la budak sekolah tapi masih tak rami lagi


2.Waktu tengahari biasala orang tak seberapa ramai lagi..so aku ambik peluang ni untuk jenguk2 apa yang patut..ada banyak masa nak belek2 buku!Harganya ok lebih murah dari biasala..kalau harga nya sama baik tak payah buat pesta buka la weiii.biasala pesta buku kluang ni tak lah sebesar di PWTC tu hah ni kan bandar kecil je brooo..nak pesta besar hangpa tunggu kat KL la..

3.Pesta buku kali kedua ni aku tengok ada sedikit perubahan ketara...ya amat ketara dari kali pertama dulu la!Jika dulu Gerai buku taukeh melayu langsung leh dikatakan tidak kelihatan,namun hari ni aku tengok leh dikatakan 90% adalah dikalangan bumiputera!baguihla hangpa de peningkatan...er er tadi aku tengok bebudak tadika duk join pertandingan mewarna..hm sebut bab pertandingan mewarna ni aku dulu tak pernah merasainya..maklumla aku budak kampung..pensil color pun jumpa masa darjah 1:)tam merasa tadika punnnnn

4.Aku sempat tengok2 dan kelik2 dan belek2..so pelbagai genre,topik,tajuk so pilih je nak beli yang mana satu daaaa..Orang kata jangan duk kedekut sangat bab2 nak tambah Ilmu ni hah!buku alam rumahtangga pun ada wooooo jangan malu2 kakakaka
jomla tak kisah la pi sorang2 pun ok apa...bawa anak bini lagi meriah

5.Tapi yang paling banyak aku tengok buku bab agama dan motivasila memang banyak!Ini saya perubahan yang ketara!aku bab2 buku agama dan motivasi sememangnya aku amat suka..berhabis duit untuk buka aku tak kisah beb.

6.Pusing2 so aku berkenan gakla kat satu buku...so aku beli khas untuk my wife hahahaha lantak dia la nak terima ka dak janji dia baca...hehehe..Ikhlas dari seorang suami tuuuuuu..sebelum beli aku baca dulu amat menarik dan lebih menarik jika anda seorang guru untuk membaca buku ini.tak caya beli lah!

aku sengaja beli buku ni setelah aku baca dan tengok ianya cuukup sesuai dengan my wife hahahaha...sebelum balik rumah aku balut buku tu elok2 kakakaka kasi kejutan beb..

hakikatnya aku amat memahami..isteri tersayang sedang berhempas pulas..hm sabar je la..ada caranya untuk memajukan anak2 murid tu..bawak banyak bersabar beb...wa caya lu lahhhhhhh..sebab tu lu jadi wife gua beb kakaka..dan aku gak tengok banyak2 buku2 untuk guru yang semuanya best2..lu olang kalau guru2 mesti beli ini buka beb..jangan kasi kedekut woooooo...banyak ilmu wooooo

teramat banyak pilihan :)

7.So jika ada masa dan kesempatan bawa la keluarga pi ke dewan Jubli Intan kluang..tak jauh beb sebelah Public bank kluang...em tepi taman permainan yang tengah bandar tu hah.

4 ulasan:

  1. Dato mie:Nur Qaisara humaira beli sokmo doh buku2...hok tak tehenya dok main soyok joh..adeiiii

    BalasPadam
  2. klau kt pwtc, t.puas pgi 1 hari ;D

    BalasPadam
  3. hehehe PWTC luas kena stanby $$$$ banyak sikit

    BalasPadam