Khamis, 27 Oktober 2011

cuti depabali@pulai spring resort


1.Seperti tahun sudah sempene cuti Depabali aku pun ambik kesempatan jugak untuk bawa anak2 berjalan-jalan,lagipun tak de umah nak kunjung mengunjung hahahaha..nak kunjung umah samy belu entah pi mana dah la ni dia tu..hahaha woi samy belu hang dah pi mana ???awaq tak jemput aku hah adeiii ..lagi pun sian kat anak2 aku ni asyik lepak je kat rumah. Kali ni aku tak nak pi jauhla..lagipun cuti tak panjang 1 hari je bos plak approve cuti aku 1 hari tambahan hehehe so tak nak pi jauh2..just kita orang melepak je kat Pulai Spring Resort hehehe resort Golf tu hah..5 star jugakla.Jom mula perjalanan hehehe..opsss sebelum tu aku pi ambik dulu 3 orang anak murid wife aku kat Ladang ulu Remis ni hah..hehe kasi depa jalan2 jugak..tu salah satu ganjaran depa temankan wife aku time aku kena latihan Ala Komando dulu hahahaha


2.Hm oleh kerana kami bertolak pun dah lewat,jam 1 baru sampai kat taman U skudai..hehehe perut pun dah lapaq so kita bantai Nasi beriani kat Restoran Shahab kat taman U..hm best gak la nasi beriani kat sini orang pun ramai gakla..harga boleh tahan hehehe..maka makanla kami berenam kat situu..Alhamdulilah menyelerakan :)

Jom makan..

Makan tak leh cakap tauuuu abah sara kata :)

hehehe..

3.Oleh kerna ni kali pertama aku pi kat Pulai Springs Resort maka tersesat n tersalah sikit aje adeiiii nak pusing balik yang teramat malas kakakaka..tak jauh sesatnya sampaila masuk UTM skudai kakakakaka adeiiii siot tul la..bilamana masuk U ni teringat plak aku kat UTM ni lah yang abang sulung aku belajaq dulu..hm tahun tu 80an la..time tu ayah aku duk kerja kat singapura...la ni abang sulung aku tu dah jadi Jurutera dah..time tu masjid UTM baru duk bina lau tak silap aku..OK balik pada aku nyer pejalanan sampai kat Pulai Spring jam 2 hahaha..chek in dulu..sambil hilangkan penat penangan Nasi beriani..

tunggu abah chek in:)

dan terus menunggu :)

hapy depabali..tahun ni tak di jemput samy belu kakakakaka

4.Oleh kerna aku dan my wife tercinta pi bercuti with 3 anak muridnya maka aku awal2 lagi dah tempah 2 bilik khas tuk dorang ni hehehe..berbaloi jugak bawak depa ni kakakaka kasi jaga anak2 aku pun leh ni hahahaha..bagi aku rest with my wife tanpa ganguan kakakakaka...Ops bilik leh tahan besar kat sini..selesa la beb..leh la tuk anak2 aku berbuas buas..buah buas aktif dan sewaktu dengannya

depa tak bagi aku pandu jauh..5 minit hantaq balik kakakaka..just try je laaaaa

Hm..best tengok kat bawah de kolam..sara dah xsabar la bah kakakaka..xhenti2 cakap anak sulung aku ni Nur Qaisara Humaira..sama mcm adiknya Nur Qaleesya Humaira..pening kepala nak layang 2 humaira ni..sib baik dah siap2 bawak 3 pengawal mereka hahahaha

rest dulu beb..sambil 3 pengawal sedang menawasi sara kakakaka

leesya humaira super aktif sama kakaknya :)

hehehe mcm mengantuk penanagan beriani shahab je si leesya ni :)

meninjau keadaan hehehe..dah sabaq nak pi kolam la si sara ni

jomla bah mandi kolam..sara da xsabaq ni..adeiii aku payah sikit nak mandi2 kolam ni..tapi hari ni xdak orang hahahaha kolam tu kami yang punyer kakakakaka mana manusia pi..sambut depabali kot..xpun depa dok bantai kayu gofl

sat lagi kita mandi sara..mama pun leh join hahaha x dak orang!!!

bertambah dugaan hahahaha

5.Sebenarnya de beberapa kolam mandi kat sini but aku rasa memadaila mandi je tempat penginapan kami..xyahla nak pi jauh2..lepas solat zuhur rest jap dan lepas asar depa mula turun kolam hahaha sesi yang depa duk tunggu dari tadi lagi..2 humaira memang ratu kolam tak padang dengan kecik pi la mana2 pun depa berjam jam kat kolam..adeiii aku dulu time kecik kolam jugak tapi kolam yang betul2 kolam hahahaha dalam bahasa kelate kata kube..kube tu kolam la jugok hahahaha

3 pengawal sara kat kolam hehehe:)

hari ni tak de orang kat sini hahaha kolam ini kami yang punyer kakakaka:)










bukan main lagi depa bermaharajelala kat kolam



dan sebelah malamnya hahahaha semua kepenatan termasukla 2 humaira..


makan kat sini ok la..best mcm2 leh makan..



bilik kat sini lengkap..de peti ais dan lain2





hehehe cukupla tu..sekadar untuk berkongsi je..lain kali ronda lagi..hope aku dan dia sentiasa bahagia hingga akhir hayat :)

4 ulasan:

  1. pesal tde org? misteri nya..... jgn2 bhantu (ayat dengki)

    BalasPadam
  2. kekekeke entahla pasai depabali kot..orang KL bila nak mai :)

    BalasPadam
  3. Anda Seorang suami & ayah yang baik

    BalasPadam
  4. salam kekanda UncleSeekers terima kasih banyak2..doakan saya sentiasa bahagia dan menjadi ayah yang terbaik pada anak2 dan menjadi suami yang terbaik untuk isteri tercinta,saya tetap menyokong kekanda uncleseekers dari belakang,InsyaAllah persahabatan ini akan kekal selamanya

    BalasPadam