Ahad, 16 Oktober 2011

Family day santai@Sri Mersing Resort


1.Pada 15hb yang lalu sepatutnya aku hadir majlis entah apa entah yang Menteri Kementerian Dalam Negeri (KDN) Hadir kat pejabat pendaftaran Kluang..rasanya Majlis pelancaran MYkad dalam 1 hari kot..but oleh kerana aku dah janji dengan orang rumah nak join Hari Keluarga sekolah depa maka aku habaq kat my bos plzzz la bagi orang lain plak..lagi pun asyik aku je kena hadir majlis VIP..sib baik my Bos perkenan kan hahahaha lau tak kompem x join la aku Hari Keluarga tuuuu..


2.15hb jam 10.00 pagi aku keluar rumah with my pemely la hahaha keluar pagi2 bukannye ape pun nak bantai makan keuh teow thai kat warung sejahtera la...hmmm memang best woooo...satu keluarga aku suka.


3.Selepas bantai keuh teow thai dan nasi goreng thai@siam aku berlepas ke Mersing..slow2 je hahahaha..malas nak drive laju sebab perut tengah kenyang dan mengantuk plak tuuuu dah la sebelah malamnya aku frust tengok The Red Warior kalah adehhhh kena bantai kat geng teganu plak...sikit sebanyak buat aku hilang mood je...siot betuii


4.Sampai kat mersing dah dekat jam 12.30 hehehe so cari makan lagi kakakakaka...lepas makan lepak2 sat kat bandar tepian sungai kat mersing..dulu depa duk panggil jeti tepian sungai...dulu time aku mula2 datang tahun 2005 bandar tepian sungai ni tak dak lagi la...




5.Jam 1.00 petang aku dah chek in kat Sri Mersing Resort Air Papan..aku pun tak tahu depa pasai pa pilih resort ni janji progran ON ok la janji leh lepak2 :) ..Dulu aku biasa datang sini..dan selalu gakla buat operasi kawasan ni..termasuk OPS KESAN 2009 lau tak silap..dan resort ni antara aku serbu rasanya hahaha sib baik taukeh dia tak dak masa aku pi kakakaka


Msuk bilik duluuuu

6.Sama aje seperti resort lain kot..seperti biasa resort lama but ok la...boleh la janji hepi anak beranak itu sudah cukup..ada 2 biji Kolam mandi 1 dewasa 1 budak2 cukupla tu..bilik ok aje..terima seadanya..Alhamdulilah..ada surau..leh berjemaah :) er er terlepas bola sepak malm tadi MU..deiiii pasail Astro xdak :)...hm hm layan bebudak mandi kolam duluuu




Depa letak piring Astro tuk hiasan je ni :

7.Sebelah petang depa buat suakaneka..hahaha aku kekok sikit bab sukaneka ni..dah lama aku tak main sukaneka ni...Latihan Ala Komando ada la...betul2 dah lama tak sertai sukaneka....hahahaha bagi kat bebudak je la :)







psttt aku with my wife sempat masuk acara makan tembikai kakakakak..x dak gambaq la..ade gambaq nanti koompem hangpa gelak aku :)

8.Dalam duk tengok anak2 duk main2 sukaneka aku terpandang penjual Ais Krim bermotor..lalu aku pi hampirinya..tanya serba sedikit..ooooo Orang kemboja rupanya...kalau di tempat aku Orang Pakistan...kat sini Orang kemboja..Mewah depa kat bumi kita


9.Sebelah malam BBQ la pe lagi..er er tak dak gambar la malam BBQ sebab aku yang duk jaga ayam, bakaq, malam tu penat berasap berpeluh basah baju2 mengerah keringat dengan 2 lagi member aku hahahaha para suami staff kakakaka...mau taknya nak bakar ayam,jagung,otak2,kerang,sate adehhhh..sayangnya gambaq xdak plak..pe pun kami bertiga memang satu kepala wakakakakaka harap2 tak dak yang sakit perut wakakakakakakaka..sebab kami memang suka separa masak kakakakakakaka...lagi satu karoke aku tak bleh kalau ada anak bini wakakakaka kalau depa tak dah kompem aku yang tak henti karoke kakakaka...dulu zaman bujang de ikut geng2 budak socso bujang pi jaming kakaka..itu cerita lama..dengaq kat Ustaz aku kompem ne tazkirah semula la aku...


bye..thanks semua..makanan semua OK :)



OK geng..Aku nak berehat sok nak ne Duty sebelah pagi..tengahari plak nak ne duty pameran kat Kimberly Clark Kluang..laporan Aktiviti@Kimberly Clark akan menyusul esok InsyaAllah

8 ulasan:

  1. beli tisu byk sket kat kimberly...

    BalasPadam
  2. Terima kasih diatas komen anda sebentar tadi. Semuga anda sekeluarga dirahmati olehNYA

    BalasPadam
  3. Salam Kekanda Uncleseekers: saya tidak peduli apa pandangan orang terhadap uncle yang penting saya faham akan perjuangan Uncle..terus berjuang..usah gentar jika dipihak yang benar..dedahkan kepada umum apa jua kebenaran walaupun ia mengundang 1001 cemuhan..semoga Uncle dirahmati dan sentiasa dalam peliharaanNYA..Doa saya sentiasa mengiringi Uncle..semoga persahabatan berkekalan hendaknya.

    BalasPadam
  4. wah uncle seekers komen tu hihihi

    cantik je gambar klau ada model debab tuh ;D
    best la pntai......

    ada khabar angin btiup kencang britau KD nk bkunjung ke KL this deepavali. btul kh @ gossip smata2?

    BalasPadam
  5. Salam mis so shy lady:hehehe itu model debab mana2 pun nak posing...atas2 sebab2 x dapat dielakkan maka kunjungan ke Kuala Lumpur terpaksa dibatalkan..kita orang tukar arah ke sebuah resort golf di selatan tanah air InsyaAllah

    BalasPadam
  6. huk aloh.... baru plan nk bposing ngan si debab tuh... asyik2 resort, jeles btul!

    BalasPadam
  7. hahaha sara kata nak mandi kolam kat resort tuuuu..golf n kolam renang besttttt :)

    BalasPadam