Ahad, 29 April 2012

Hujung minggu@The pulai desaru beach resort


1.Asyik-asyik lepak rumah je sabtu ahad..sesekali aku nak jalan2 gak la hehehe so sabtu ahad aku pi bercuti konon-kononnya nak rehatkan minda hahaha lantakla satu hari pun jadila, tak jauh mana pun kat desaru je ehhh..aku rasala ni kali ke tiga aku pi sana but kali terakhir kira-kira hampir 1 setengah tahun yang lalu..tak de banyak perubahan mana pun..masih sama seperti dulu..

                                masuk sini..

2.Macam kunjungan yang lalu..aku ke desaru kali ni pun menginap kat The Pulai Desaru Beach Resort..resort dia ok la..ada sedikit penambahbaikkan..lebih selesa dari dulu..kali ni aku duduk kat bilik bawah hehehe ada 2 katil...cukup luas bilik dan bilik bawah cukup istimewa sebab kolam mandi betul2 didepan bilik kekeke buka je pintu terus kolam dan laut..rm280 tuk satu malam..opss orang singapura ramai sini wooooo...macam duk kat hotel singapura plak...penih dengar kereta rakyat republik tu..

                               selesa..

                               TV pun ok..

                               errr arah kiblat dalam almari

                               arah kiblat

                               tempat simpan duit yang tak seberapa

                               bilik bawah best..

                               lepak time

3.Tapi satu yang tak beberapa ok kat The pulai desaru beach ini adalah bab2 sarapan pagi adehhhh tak tahu nak makan ape ehhhh...cukup2 biasa je..mihun mihun dan mihun hahahaha..depa ni nak kena ubah beb pasai aku dah leh hafal dia nyer menu 3 tahun tak pernah berubah!

                               sarapan pagi tak beh

                               bedal air je kot

4.Masuk hari sabtu keluar ahad cukup mmemenatkan...sebab wife aku isnin da kerja hmmmmm so 1 malam pun jadilah..leh anak2 lepaskan gian kat kolam mandi tu hah...tak tahu berapa jam depa duk berendam macam buaya daaaa..

                               kolam masih seperti dulu

                               hehe

                               junior

                               opss..

                               cool

                               aku nak mandi

                               camera cap ayam..

 
                                yeahhh

5.Sebelah malamnya hajat hati nak cari lobster kat sungai rengit maka aku n the geng dengan 3 buah kereta pi la membelah jalan gelap gelita nak bantai lobster punyer pasai..cari punyer cari hampeh semua kedai lobster kat sana restoran cina..aku tak jumpa pun yang melayu adehhhhh alih2 kempunan lobster kami malam tu!dengan rasa kecewanya lantas gambar malam tu malas aku nak snap huh!

                                mandi sini lagi beh :)

6.Esok paginya hari ahad dah nak ne chek out..sebelum chek out pi anak2 nak lepaskan gian depa kat kegemaran depa yang kedua..kegilaan main pasir hahahaha..tang pasir ni aku kalah la weiiii bagi mak dia layan la..

                               hmmm

                               hmmm

                               detik2 mandi pasir

                               mula dah..

                               habis dah..

7.Kat sini amat sesuaila nak buat hari keluarga..semua kemudahan ada..pantai cantik..pasir meluas..budak2 nak main pe benda pun ade..time aku pi ni pun ramai gak kompeni buat hari keluarga..maybe ambil peluang cuti 1 mei kot...

                                 cool

                               hehehe

                               huh..

                               best ni..

                               uwekkk

                              bagus buat pemeli day sini

                              macam depa buat ni...


8.Selepas chek out hotel kami ke teluk sengat..anak2 nak tengok buaya kat taman buaya teluk sengat..taman buaya ni adalah taman buaya terbesar di semenanjung malaysia..ada beribu buaya wooooo...besarrrrrrrrrrrrrrr punyer!kalah taman buaya kat melaka beb!

                               jom..

9.Perjalanan ke taman buaya teluk sengat ni tak susah..hangpa tuju ke kota tinggi maka jumpala ia..papan tanda ke taman buaya teluk sengat..ala dekat kota lama johor tuu..jom ikut aku hehehe..







10.Bayaran masuk dewasa rm8/= manakala kanak2 rm4/= kira ok la tu puas tengok pelbagai buaya..betul2 buaya sahaja!hehehe aku keluar tengok buaya ni pun dah dapat semangat buaya wakakakakakaka..jom layan gambar ni...























11.Tapi ralat sunggohla bab lobster time pi sungai rengit...tak de restoran melayu kot yang jual..adehhhh nanti nak rancang semula..pemburuan lobster tidak akan berakhir disini..hahahaha

                              dan akhirnya beliau kepenatan...zzzzz

                             pengarah program wakakakakaka


8 ulasan:

  1. Bestnya sara pi jalan2....

    BalasPadam
  2. hahahaha..lain kali pi lagi..kita buru lobster

    BalasPadam
  3. uncle mie:jom la jalan2 umah sara :)

    BalasPadam
  4. besstttttnyerr..... jalan2......

    BalasPadam
  5. amboihh dak sara mkin bulat! tak takut boyo ker ;P

    BalasPadam
  6. hehehe..sara suka boyo SSL..bulat dah surut sikit2 tu hehehe kure make loni

    BalasPadam