Ahad, 6 Mac 2011

celaka lah bagi mereka yang menyamakan Nik Aziz dengan ayah pin

1.Aku sebenarnya cuba mengelak untuk mengulas isu sebegini namun kenyataan si betina ini sudah melampau..melampau yang teramat sangat!bahkan kenyataan bodoh tahap tenuk dan tenuk pun tidak sebodoh beliau serta jahil hinggakan sanggup menghina Tuan Guru Nik Abdul Aziz dengan menyamakan Nik Aziz dengan ayah pin..woi betina sape kamu???cermin diri dulu la sebelum nak hina orang..cermin diri dulu saper antara kamu sesat!!!bagi aku kamu langsung tiada nilai jika nak dibandingkan dengan tuan guru nik abdul aziz!!!kalau pun nak populariti jangan duk hina orang jangan duk kata orang sesat...selagi diberikan kesempatan oleh Allah diatas dunia ini eloklah kiranya kamu memohon maaf secara terbuka dan menarik balik hinaan kamu itu...dan ingatlah dunia ini hanya tempat yang sementara bukan untuk kekal selama-lamanya!

2.Lihatla betapa jumudnya pernyataan yang kamu berikan kepada Utusan malaysia...budak sekolah pun leh termuntahla wahai betina...

layak kah kamu menghina nik aziz???

3.Aku tergelak bila melihat wajah sebenar kamu...kakaka ada hati nak samakan Nik aziz dengan ayah pin..woiiii cermin dirila woii..lihat diri dan keadaan kamu dulu..piraahhhhari ni plak si betina ni di tempelak plak oleh Mufti perak tan sri harusani zakaria..hm aku petik dari sinara harian berbunyi begini:


SHAH ALAM – Tindakan seorang pemimpin kanan sebuah pertubuhan menyamakan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan ketua ajaran sesat Ayah Pin, Ariffin Muhammad boleh membawa kepada dosa jika individu berkenaan tidak bertaubat dan memohon maaf kepada mereka yang terbabit.

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, ini kerana, perbuatan menyamakan keperibadian seseorang dengan perwatakan individu lain yang bertentangan dengan personalitinya adalah berdosa dan hukumnya fasik.

"Dalam ayat 11, surah Al Hujarat, Allah SWT telah mengingatkan kita bahawa seseorang ditegah memanggil orang lain dengan gelaran buruk. Orang yang menggelar itu harus segera bertaubat kerana itu adalah perbuatan yang zalim," tegasnya.

Dalam isu yang membabitkan dua individu itu, Harussani berkata, perbezaan antara Nik Aziz de-ngan Ayah Pin adalah sa-ngat ketara kerana Nik Aziz adalah seorang ulama yang juga ahli politik berjawatan Menteri Besar sebuah negeri, manakala Ayah Pin ketua ajaran sesat yang mengaku dirinya tuhan serta diburu pihak berkuasa.

"Tidak boleh sama sekali mengata seseorang sampai begitu, mana boleh samakan Nik Aziz dengan Ayah Pin," katanya ketika diminta mengulas kenyataan Pengarah Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Farahana Jamaludin.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan